Installatie

zonnepanelen-Installatie-Over-Eva

Zonnepanelen

De opgewekte energie van uw zonnepanelen zal door Eva gemonitored worden. Eerst wordt het huishouden voorzien van stroom, waarna de overtollige elektriciteit richting de thuisbatterij gaat. Wanneer er daarna nog een teveel aan stroom is kan Eva ook een deel terug injecteren op het net. Hiervoor krijgt u meestal ook een injectievergoeding.

Ontdek hier onze partner voor uw zonnepanelen

Thuisbatterij

Een thuisbatterij dient als perfecte buffer voor overtollige zonne-energie, maar is ook de ideale oplossing voor het dynamisch tarief (day ahead prijzen). Eva zal de day ahead tarieven dagelijks opvragen en kan tijdens de goedkoopste momenten uw thuisbatterij opladen via goedkope elektriciteit van het net indien er geen overtollige zonne-energie is. Deze stroom kan u dan ook verbruiken tijdens de piekmomenten waarop de elektriciteit het duurst is. Eva in combinatie met de thuisbatterij is de ideale manier om uw energiefactuur onder controle te houden.

Ontdek hier onze partner voor uw thuisbatterij

Laadstation

Ook een laadstation sluit perfect aan op Eva. Wanneer u uw auto wilt opladen zal Eva ervoor zorgen dat dit op de meest efficiƫnte manier gebeurt. Zo zal Eva ervoor zorgen dat uw huishouden voldoende elektriciteit krijgt. Eva bepaalt of de energie van de zonnepanelen, thuisbatterij of het net moet worden gehaald, opnieuw in functie van de prijs.