smaller logo

Geen abonnementskosten
De winst blijft bij u

INSTALLATIE

ZONNEPANELEN

De opgewekte energie van uw zonnepanelen zal door EVA gemonitord worden. Eerst wordt het huishouden voorzien van energie, waarna de overtollige energie richting de thuisbatterij gaat. Wanneer er vervolgens nog een teveel aan energie is zal dit geïnjecteerd worden op het elektriciteitsnet. Hiervoor krijgt u meestal ook een injectievergoeding.

THUISBATTERIJ

Een thuisbatterij dient als perfecte buffer voor overtollige zonne-energie, maar is ook de ideale oplossing voor het dynamisch tarief (day ahead prijzen). EVA zal de day ahead tarieven dagelijks opvragen en kan tijdens de goedkoopste momenten uw thuisbatterij opladen via goedkope elektriciteit van het net indien er geen overtollige zonne-energie is. Deze stroom kan u dan ook verbruiken tijdens de piekmomenten waarop de elektriciteit het duurst is. EVA in combinatie met de thuisbatterij is de ideale manier om uw energiefactuur onder controle te houden.

LAADSTATION

Ook een laadstation sluit perfect aan op EVA. Wanneer u uw auto wilt opladen zal EVA ervoor zorgen dat dit op de meest efficiënte manier gebeurt. Zo zal EVA ervoor zorgen dat uw huishouden voldoende elektriciteit krijgt. EVA bepaalt of de energie van de zonnepanelen, thuisbatterij of het net moet worden gehaald, opnieuw in functie van de prijs.