Installatie

Zonnepanelen

De opgewekte energie van uw zonnepanelen zal door EVA gemonitord worden. Eerst wordt het huishouden voorzien van energie, waarna de overtollige energie richting de thuisbatterij gaat.Wanneer er vervolgens nog een teveel aan energie is zal dit geïnjecteerd worden op het elektriciteitsnet. Hiervoor krijgt u meestal ook een injectievergoeding.

Thuisbatterij

Een thuisbatterij dient als perfecte buffer voor overtollige zonne-energie, maar is ook de ideale oplossing voor het dynamisch tarief (day ahead prijzen). EVA zal de day ahead prijzen dagelijks opvragen en kan, bij een gebrek aan zonne-energie, tijdens de goedkoopste momenten uw thuisbatterij opladen met goedkope energie van het elektriciteitsnet.Deze stroom kan u dan ook verbruiken tijdens de piekmomenten waarop de elektriciteit het duurst is. EVA in combinatie met de thuisbatterij is de ideale manier om uw energiefactuur onder controle te houden.

Laadstation

Ook een laadstation werkt perfect met EVA. Wanneer u uw auto wilt opladen zal EVA ervoor zorgen dat dit op een budget vriendelijke manier gebeurt. Zo zal EVA ervoor zorgen dat uw huishouden voldoende elektriciteit krijgt terwijl uw auto oplaadt.EVA bepaalt of er energie van de zonnepanelen, thuisbatterij of het elektriciteitsnet gehaald moet worden. Opnieuw in functie van de energieprijs.