Over Eva

Eva beheert uw energie en zorgt voor de perfecte balans in uw verbruik. Op basis van uw voorkeuren zorgt Eva voor het perfecte verbruiksschema. Dit is zowel financieel voordelig en ook voor het milieu draagt u een steentje bij. Uw verbruiksoverzicht is makkelijk te raadplegen en is op elk moment beschikbaar.

zonnepanelen-Installatie-Over-Eva

Installatie

Uw installatie bestaat typisch uit een PV installatie, thuisbatterij, EV-laadpunt, het net én de Eva hardware. Wij zorgen dat alles vlekkeloos met elkaar communiceert zodat Eva aan de slag kan met de verzamelde data.

Dynamisch tarief

De Belgische energiemarkt werkt volgens het Day Ahead Trading systeem. Dankzij dit systeem kunt u als consument profiteren van een dynamisch tarief. Met Eva hoeft u zich geen zorgen te maken over de tijdstippen waarin uw verbruik het duurst of het goedkoopst is. Het systeem berekent automatisch de beste tijden om stroom van het net te halen of vanuit de batterij zodat u enkel op de goedkoopste momenten stroom betaalt. 

Verbruiksprofiel

Eva brengt het patroon in uw energieverbruik in kaart, uw zogenaamd ‘verbruiksprofiel’. Zo weet het systeem wanneer u het meest verbruikt en kan geanticipeerd worden met de capaciteit van de thuisbatterij. Dankzij dit profiel kunt u zelf ook nadenken over eventuele aanpassingen  in uw energieverbruik. Eva houdt alles overzichtelijk bij en u als klant hebt 24 op 7 toegang tot deze gegevens. 

Energiebeheer

Dankzij Eva’s state of the art hard- en software hoeft u zich dus geen zorgen te maken over uw energieverbruik. Eva zorgt op elk moment van de dag voor de perfecte balans tussen energie-afname en -opslag. Via het portaal kunt u elk moment een overzichtelijk schema raadplegen waarin uw verbruik tot in detail beschreven staat. Hier krijgt u dus ook een betere inkijk op de momenten waar u het meest verbruikt en hoe u uw verbruikskost hebt geoptimaliseerd.