smaller logo

Geen abonnementskosten
De winst blijft bij u

Over EVA

De perfecte balans

EVA beheert uw energie en zorgt voor de perfecte balans tussen uw energiefactuur en uw energieverbruik.

EVA zal op basis van uw voorkeuren het verbruiksschema opstellen dat het best bij u past. Dit levert niet alleen financiële voordelen op, maar draagt ook bij aan het milieu. Uw verbruiksoverzicht is makkelijk te raadplegen en is op elk moment beschikbaar.

Energiebeheer

Dankzij EVA’s state of the art hard- en software hoeft u zich geen zorgen te maken over uw energieverbruik. EVA zorgt op elk moment van de dag voor de perfecte balans tussen opwekking en verbruik.

Via het portaal kunt u elk moment een overzichtelijk schema raadplegen waarin uw verbruik tot in detail beschreven staat. Hier krijgt u dus ook een betere inkijk op de momenten waar u het meest verbruikt en hoe u uw verbruikskost hebt geoptimaliseerd.

Installatie

Uw installatie bestaat typisch uit een PV installatie, thuisbatterij, EV-laadpunt, het elektriciteitsnet én de EVA-module. Wij zorgen dat alles vlekkeloos met elkaar communiceert zodat EVA aan de slag kan met de verzamelde data.

Dynamisch tarief

De Belgische energiemarkt werkt volgens het Day Ahead Trading systeem. Dankzij dit systeem kunt u als consument profiteren van een dynamisch tarief. Met EVA hoeft u zich geen zorgen te maken over de tijdstippen waarin de energieprijzen het duurst of het goedkoopst zijn.

Het systeem berekent automatisch de beste momenten om energie van het elektriciteitsnet te halen. Daarmee worden uw batterijen opgeladen zodat u enkel op de goedkoopste momenten energie betaalt.

Verbruiksprofiel

Om EVA optimaal te laten werken moet het eerst uw verbruiksprofiel in kaart brengen. Gedurende een periode van minstens drie maanden zal EVA data verzamelen over uw energieverbruik.

Wanneer EVA genoeg data heeft verzameld zal EVA automatisch op de meest energiezuinige manier gaan werken.